Hogyan lehet bekapcsolódni?

Bíztatunk mindenkit, hogy kapcsolódjanak be az ELIXIR tevékenységeibe! Erre az alábbi módon van lehetőség:

  1. Az ELIXIR Europe honlapján a Platform és a Communities oldalakon tájékozódhatunk a tevékenységek és események felől.
  2. Regisztráljunk az intranetre. Az űrlap lehetővé teszi, hogy kiválasszuk, mely csoporthoz szeretnénk csatlakozni. Ennek jelentős hozadéka, hogy bekapcsolódhatunk a kiválasztott csoport levelezőlistájába. Ezáltal munkadokumentumokhoz férhetünk hozzá a linkjeiken keresztül és értesítéseket kapunk találkozókról, megbeszélésekről, amelyekhez csatlakozhatunk. A regisztrációval az ELIXIR Authentication and Authorisation Infrastructure (AAI) központi azonosítást tesz lehetővé a felhasználók számára, így egy fiókon keresztül kapcsolódhatunk a különböző bioinformatikai szolgáltatásokhoz. Jelenleg több, mint 60 szolgáltatás 1700 felhasználója használja.
  3. Vegyük fel a kapcsolatot a Platform vagy Community koordinátorával. (A kapcsolattartási információk megtalálhatóak ezen közösségek weboldalainak alján.) A koordinátor így meg tudja mondani, hogyan tudunk a legjobban bekapcsolódni a tevékenységekbe.
  4. Menjünk el a legközelebbi All Hands találkozóra. Itt találkozhatunk nem csak a saját csoportunk tagjaival, de az ELIXIR közösség más területein dolgozókkal. A következő találkozó Amszterdamban kerül megrendezésre, 2020. júniusában.

 

 

Hazai rendezvények

A hazai ELIXIR tevékenységek szervezésekor kérjük, hogy értesítsenek minket, hogy közzé tehessük az esemény/kurzus hírét honlapunkon.

Az ELIXIR oktatási rendszerébe ágyazódó kurzusok létrehozásához javasoljuk a kisebb oktatási modulok kialakítását maximum 3 napos kialakításban. Technikailag meg kell tudni oldani, hogy a képzésbe külső egyetemek vagy posztgraduális képzésben résztvevők is be tudjanak kapcsolódni. További információkért kérjük keressék meg Dr. Bálint Bálintot, aki az ELIXIR Magyarország oktatási felelőse (lásd Vezetőség). Hasznos összefoglalót adnak a Letöltés menüpontban elérhető általa összeállított előadások is az ELIXIR oktatási stratégiájáról.

 

ELIXIR intranet

Az ELIXIR intranetre lehetséges regisztrálni a Google, a LinkedIn és az ORCID-on keresztül is. Az MTA TTK kutatói részére intézeti azonosítás is megoldott. Probléma esetén az aai-contact@elixir-europe.org emailre írhatunk.

Az ELIXIR intraneten bejelentkezve az alábbi képernyő fogad. Innen elérhető az ELIXIR főbb fogalmait tárgyaló Handbook of Operations, különféle online és nyomtatott megjelenést támogató összeállítások, eseményszervezési tippek és egyes csoportok dokumentumai, események naptára.

 

Levelezőlisták

A Perun központi azonosítási és hozzáféréseket kezelő rendszerben csoportokat lehet létrehozni, akár levelezőlista kialakításához. Levelezőlistákra akár közvetlenül fel lehet iratkozni (lenti kép) az alábbi oldalon: https://elixir-europe.org/intranet/join-groups.