TTK intézeti azonosítás

A TTK-n elérhetővé vált az intézeti azonosítás (regisztráció/bejelentkezés) az ELIXIR intranetre. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani képes összefoglalóval.

1) Az intranet linkje https://elixir-europe.org/ menüsorának jobb szélén található.

2) Ezután kiválaszthatjuk, hogy regisztrálni vagy bejelentkezni szeretnénk. A továbbiakban a kétféle (intézeti és nem intézeti) azonosítás összekapcsolásáról olvashatunk.

3) Mindenképp az alábbi oldalra kerülünk, ahol ki kell választanunk, melyik szervezeten keresztül szeretnénk azonosítani magunkat. Alapvetően 4 lehetőség áll rendelkezésünkre: Google, LinkedIn, ORCID és intézeti. Az intézeti, jelen esetben TTK-s azonosításhoz kezdjük el gépelni, válasszuk ki az "MTA Research Centre for Natural Sciences"-t.

4) A TTK bejelentkeztető oldalára kerülünk, ahol a TTK-s felhasználónév és jelszó megadásával továbbléphetünk a folyamatban.

5) A TTK jelzi, milyen adatot továbbít az ELIXIR rendszerébe. Fogadjuk el az "Emlékezzen a hozzájárulásra" jelölőnégyzet bejelölése mellett.

6) Visszakerülünk az ELIXIR oldalára, ahol a TTK-s intézeti azonosítást hozzákapcsolhatjuk a már létező azonosításunkhoz a "Link a new account" által.

7) Ezt követően az ELIXIR Perun rendszere jelzi, hogy a "Click this button ..." kattintása után válasszuk ki azt az azonosítási módot, amit az intézetihez hozzá szeretnénk kapcsolni. Visszatérünk a 3-as pont képernyőjéhez. A továbbiakban a LinkedIn és az intézeti azonosítás összekapcsolását mutatjuk be példaként.

8) Miután a kiválasztottuk az intézetin kívüli valamelyik azonosítási módot (jelen esetben a LinkedIn-t), az adott mód bejelentkeztető oldala fogad, ahol az ott érvényes felhasználónév és jelszó párossal beléphetünk.

9) Esetlegesen egy új ablakban feltüntetik, hogy milyen adatot kíván az ELIXIR használni a fiókunkból. Ezt fogadjuk el az "Allow"-val.

10) Végül a Perun rendszere jelzi, hogy sikeresen megtörtént a kétféle azonosítás összekapcsolása. A későbbiekben bármelyik módon be fogunk tudni jelentkezni.

11) Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül a kétféle azonosítási mód összekapcsolása, akkor újra próbálkozhatunk.